Запроваджено новий механізм прозорої оренди державної сільськогосподарської землі

31.07.2023 19:03
0
Поділитися на facebook
Поділитись
новина пост копіювати

Верховна Рада прийняла у цілому законопроект №7588, який сприятиме підвищенню ефективності управління державними сільськогосподарськими землями. Тепер державні підприємства будуть здавати земельні ділянки в оренду через механізм корпоратизації на прозорих онлайн-аукціонах. Це стане додатковим джерелом доходів для державного бюджету.

 

На сьогодні в Україні існує близько 700 державних підприємств, установ і організацій, які користуються понад 700 тис. гектарів державних сільськогосподарських земель. Більшість з них не обробляє землю самостійно, так як не мають для цього техніки та персоналу. Проте вони не відмовляються від земельних ділянок, а часто передають їх у тіньову оренду. Ця ситуація призводить до того, що державні землі не приносять практично жодних користей для державного бюджету.

 

Новий закон дозволить офіційно здавати державні сільськогосподарські землі в оренду на відкритих онлайн-аукціонах. Це надасть підприємцям можливість отримати земельні ділянки в оренду на середньостроковий період і сформує цілісні земельні комплекси. Такий крок сприятиме відродженню українського фермерства та привертанню інвестицій до сільськогосподарського сектору. Зі свого боку, держава отримає справедливу орендну плату за землю, що означає більший прибуток для державного бюджету.

 

Джерело: http://surl.li/jqcfl

Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ