приватизація майна, вилученого у російських олігархів. Перший аукціон ФДМУ проведе у серпні

14.07.2023 12:08
0
Поділитися на facebook
Поділитись
новина пост копіювати

Фонд державного майна оголосив про початок приватизації активів, які були конфісковані у російських олігархів. Вже 10 серпня ФДМУ проведе відкриті торги на платформі Prozorro.Продажі для продажу аграрної компанії “Інвестагро”, яка раніше належала російському мільярдеру та акціонеру титанової корпорації ВСМПО-Авісма, стартова ціна становить 55 млн грн. Гарантійний внесок для участі у торгах складає 11 млн грн.

 

Голова ФДМУ, Рустем Умєров, підкреслив: «Дотримуємося обіцянок. Цей аукціон має стати символом прозорості та справедливості. Агресор має бути покараний. Колишні російські активи будуть працювати на відбудову України та розвиток її економіки».

 

За підсумками 2022 року “Інвестагро” отримала 3,7 млн грн чистого прибутку, а у першому півріччі 2023 року зазнала збитку у розмірі 7 млн грн. Компанія також має поточну кредиторську заборгованість у розмірі 17,2 млн грн. В її власності знаходиться 25 об’єктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів. Крім того, “Інвестагро” орендує 204 земельні ділянки загальною площею майже 1326 га.

 

Кабінет Міністрів передав Фонду державного майна конфісковані активи Михайла Шелкова 24 лютого 2023 року. Серед цих активів були 100% частки у ТОВ “Інвестагро”, 100% частки у ТОВ “ВСМПО ТИТАН Україна”, 100% частки у ТОВ “Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат”, 100% частки у ТОВ “Тай-Мінералс” та інші.

 

Рішення про конфіскацію було прийнято на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 року та постанови Апеляційної палати цього ж суду від 3 лютого 2023 року. Суд застосував санкції проти російського мільярдера через його сприяння збройній агресії Російської Федерації проти України. Його корпорація ВСМПО-Авісма постачала титанові продукти підприємствам військово-оборонної промисловості Російської Федерації, зокрема в рамках державних оборонних контрактів.

Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ