Кабмін ухвалив постанову, яка регулює продаж та оренду комунальної та державної землі

24.09.2021 15:12
0
Поділитися на facebook
Поділитись
зем

В середу, 22 вересня, Кабмін затвердив постанову, необхідну для продажу та оренди землі через систему онлайн-аукціонів із доопрацюванням один день.

Відповідно до закону всі земельні торги повинні проводитися через електронну торгову систему, що належить державі. ЕТС повинна забезпечити рівний доступ усіх учасників до торгів та можливість в режимі реального часу стежити за онлайн-аукціонами та їх результатами. Переможцем стає той учасник, який під час трираундового аукціону запропонував найвищу ціну. Приватні власники земель можуть брати участь у земельних торгах з власної ініціативи.

«Ми довго над цим працювали, і на сьогодні екосистема майже з 40 конкурентних маркетплейсів технічно вже повністю готова до запуску земельних торгів. Ми очікуємо фінального тексту постанови і готові публікувати перші лоти як тільки постанова набуде чинності. Переконаний, що прозорі електронні аукціони сприятимуть встановленню ринкових цін на землю завдяки конкуренції серед учасників. Віримо, що переваги системи оцінять і приватні власники земель, які захочуть отримати за свій товар більше грошей», — заявив директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев.

Слід підкреслити, що продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності відповідно до Земельного кодексу заборонений. Такі ділянки можуть здаватися в оренду або бути приватизованими відповідно до Закону.

Більше про запуск ринку читайте на сайті Прозорро.Продажі.

Джерело: https://info.prozorro.sale/news/kabmin-uhvaliv-postanovu-yaka-regulyuye-prodazh-ta-orendu-komunalnoyi-ta-derzhavnoyi-zemli

Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ