ФГВФО виставив перший пул кредитів сформований за «галузевим підходом»

22.08.2023 17:26
0
Поділитися на facebook
Поділитись
новина пост копіювати

Фонд гарантування вкладів оголосив у державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі перший онлайн-аукціон з реалізації пулу активів, сформованого за новим підходом. Це означає, що активи що увійшли до лоту обʼєднані за спільною ознакою — усі позичальники цих банків здійснювали свою діяльність чи ж продовжують працювати у сфері оптової та роздрібної торгівлі, а кредити, з яких складається такий пул, забезпечені транспортними засобами, об’єктами житлової та комерційної нерухомості тощо.

 

Починаючи з серпня 2023 року Фонд формуватиме пули з кредитів суб’єктів господарювання, які перебувають на балансі банків, що ліквідуються, за новим галузевим підходом. Такий «пілотний проект» сприятиме подальшому розвитку ринку проблемних активів в Україні та їхній ефективній реалізації через державні онлайн-аукціони.

 

Торги заплановано на 25 вересня, Фонд планує продати права вимоги за 91 договором, що перебувають на балансі банків ПАТ «Промінвестбанк», АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК». Стартова ціна пулу — 66,6 млн гривень.

 

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунки із кредиторами банків, що ліквідуються.

 

Джерело: http://surl.li/kipen

Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ