Англійський та Голландський аукціони: в чому різниця?

09.01.2023 15:06
0
Поділитися на facebook
Поділитись
картинка
Для кращого розуміння основної відмінності двох типів аукціонів, розглянемо як проходить кожен окремо 🧐
🔍 АНГЛІЙСЬКИЙ аукціон – це аукціон на підвищення стартової ціни, який проходить в три раунди. Кожного раунду учасник має три хвилини, щоб зробити ставку.
💁‍♀️ Залежно від розміру закритої цінової пропозиції (ставка, подана при реєстрації на аукціон) формується черга, згідно якої учасники будуть робити свій хід під час першого раунду: від найнижчої (учасник буде ходити перший у раунді) до найвищої (учасник буде робити свій хід останнім).
🤚 Черга в наступному раунді формується за результатом попереднього, від найменшої ставки до найвищої. Під час торгів можна залишити свою закриту (початкову) цінову пропозицію без змін або ж підняти її не менше ніж на крок аукціону (1%).
🥸 В ході аукціону учасники бачать ставки та кількість конкурентів у всіх трьох раундах.
🔍 ГОЛЛАНДСЬКИЙ аукціон проходить з покроковим зниженням початкової ціни.
💁‍♂️ В першому раунді система автоматично поступово знижує початкову ціну на крок аукціону (1%). Кількість кроків (максимальний відсоток знижки) встановлює організатор аукціону при публікації оголошення (від 1% до 99% початкової ціни). Тобто, якщо в оголошенні про аукціон вказано «кількість кроків: 60» – це означає, що початкова ціна в першому раунді може знизитись максимум на 60%.
😎 Будь-який учасник, допущений до участі в аукціоні, в першому раунді може зупинити зниження ціни на рівні суми, яку він готовий сплатити за лот.
😉 В другому раунді всім учасникам аукціону (крім учасника, що зупинив зниження ціни), дається можливість подати закрити цінові пропозиції вищі від ціни, на якій зупинився перший раунд. Такі ставки подаються в сліпу, учасники не знають які ставки роблять їх конкуренти.
👍 Коли всі закриті цінові пропозиції подані, учасник, що зупинив етап покрокового зниження ціни, має право однократно зробити цінову пропозицію, вищу від поточної ціни лоту не менше ніж на крок аукціону. Якщо такий учасник не надає цінову пропозицію – переможцем стає учасник, що подав найвищу ставку у другому раунді.
🙆‍♂️ Якщо у вас залишились питання, пишіть коментарі до цього допису. Спеціалісти майданчика «Державніторги.Онлайн» знають відповіді на всі питання про роботу системи та залюбки проконсультують за телефоном (044)490-11-91 або у Viber (067)495-09-99
Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ