Уряд врегулював проведення онлайн-аукціонів з великої приватизації в державній системі Прозорро.Продажі

24.07.2023 12:49
0
Поділитися на facebook
Поділитись
новина пост копіювати

18 липня 2023 року Кабінет Міністрів України затвердив технічні умови для запуску онлайн-аукціонів в рамках великої приватизації на державній електронній торговій платформі Прозорро.Продажі. Також, уряд встановив додаткові гарантії для електронних торгів з малої приватизації. Ці зміни були запропоновані Міністерством економіки та отримали підтримку уряду шляхом змін до постанов від 10 травня 2018 року №433 та №432.

 

Кабінет Міністрів встановив технічні вимоги для проведення великої приватизації в системі Прозорро.Продажі, де електронні маркетплейси виступають як незалежні юридичні особи, допомагаючи організаторам проводити е-аукціони, а потенційним покупцям – брати у них участь.

 

Уряд запровадив умови, що мають запобігати можливим зривам онлайн-аукціонів малої приватизації. Тепер учасник онлайн-аукціону, який займає друге місце після завершення торгів, буде очікувати завершення продажу. Це означає, що у випадку, коли переможець торгів не сплатить суму за актив, учасник, що зайняв друге місце, буде визнаний переможцем. А якщо й цей учасник не викупить лот, державний бюджет отримає гарантійні внески обох учасників, які складатимуть 40% від стартової ціни об’єкта – це вдвічі більше, ніж раніше.

 

Нагадаємо, що парламент перевів проведення торгів з великої приватизації на онлайн-аукціони в рамках державної електронної торгової системи Прозорро.Продажі у серпні 2022 року. Загалом, протягом 5 років реалізації реформи малої приватизації, Україна отримала майже 14 млрд гривень до бюджетів різних рівнів від продажу державного та комунального майна через онлайн-аукціони Прозорро.Продажі. З них понад 3 млрд гривень були отримані після початку повномасштабного впровадження.

 

Джерело: http://surl.li/jjuup

Поділитися на facebook
ПОДІЛИТИСЬ
0

КОМЕНТАРІ